Overslaan naar content

Senior Buyer

Diemermere 1, Diemen, Noord-Holland, NederlandBuying

Functieomschrijving

Wist je dat MS mode de nummer één is in curvy fashion? Dat wij een merk zijn waar body positivity centraal staat? Dat wij keihard werken aan het restylen en vernieuwen van onze winkels en branding? MS Mode is een ‘brand with an attitude’ en we hebben ambitieuze plannen. Daarom zijn we op zoek naar een Buyer.

Als internationaal modemerk hebben we meer dan 185 winkels in Europa. MS Mode stores zijn te vinden in wereldsteden als Amsterdam, Barcelona, Madrid, Brussel en Parijs. Daarnaast staan we in onze webshop altijd voor u klaar. MS Mode is onderdeel van Cool Investments. We delen ons hoofdkantoor in Diemen met ons zusje America Today.


Senior Buyer bij MS Mode

Als Senior Buyer bij MS Mode ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een Buying Strategie en het MS International assortiment plan per season. In samenwerking met team Merchandising anticipeer je continue op inseason performance en zorg je voor de uitvoering van open-to-buy beslissingen zodat jouw omzet en marge optimaal zijn. Met het Styling & Fit team werk je aan een goede collectionering tussen fashion en fashion basics en een goede balans tussen de verschillende prijspunten en shapes. Je onderhoudt je relaties met leveranciers zodat je zo flexibel mogelijk blijft qua budget en collectie. Vanuit jouw rol weet jij uitstekend de samenwerking op te zoeken met Allocatie, Finance, Sales en Marketing. Met jouw kennis en ervaring neem jij een coachende rol op je zodat jouw team kan leren van jou.

Wat ga je doen?

Jij bent samen met je team verantwoordelijk de collectie binnen het vastgestelde concept, strategie en budgetdoelstellingen van MS Mode. In deze functie heb je veel verantwoordelijkheden en bestaat uit de volgende taken:

 • Opstellen en uitwerken van strategisch MS Mode international buying plan en je bewaakt het overzicht van de collectie en productgroepen;
 • Maken van een assortiment plan;
 • Jij hebt een helikopterview over de productgroepen m.b.t collectioneren, prijs strategy en sourcing strategy;
 • Je draagt zorg voor het order uitwerkproces en je houdt rekening met open to buy/ volkoop percentage van jouw assortiment plan
 • In samenwerking met het Merchandising team, werk je analyses en rapportages uit (wekelijks en per seizoen);
 • Je schakelt dagelijks met jouw leveranciers in zowel het verre oosten als Europa en zorgt voor een gebalanceerd leveranciers portfolio met als doel het behalen van jouw kpi’s;
 • Met al jouw ervaring en kennis kun jij inhoudelijk je team aansturen, coachen, opleiden en motiveren;
 • Je hebt een sturende centrale rol tussen de afdelingen Styling, Sales, Allocatie, Marketing, VM, E-commerce en Finance.

Vereisten

 • Je hebt flink wat jaren ervaring als Buyer binnen een “snelle” retail omgeving;
 • HBO/Bachelor aan de AMFI, TMO of Saxion Hogeschool;
 • Pre: je hebt zelfs nog een aanvullende opleiding richting mode en textiel gedaan (Detex 1+2);
 • Je hebt kennis van verschillende leveranciers en verschillende culturen, stoffen, quota’s, valuta en invoerrechten;
 • Je hebt commercieel en cijfermatig inzicht en je bent een ster in onderhandelingen;
 • Creatief, accuraat en administratief onderlegd zijn jouw sterke punten.


Zie jij jezelf als de nieuwe Senior Buyer bij MS Mode?

Yes! Jij herkent je direct in dit profiel en ziet het helemaal voor je bij MS Mode! Wat nu? Je gaat naar de button "solliciteren" en stuurt je sollicitatie. Je ontvangt z.s.m. een reactie op jouw sollicitatie.

of