Overslaan naar content

Merchandise Planner

  • Diemermere 1, Diemen, Noord-Holland, Nederland
Merchandise Planning

Functieomschrijving

Wist je dat MS mode de nummer één is in curvy fashion? Dat wij een merk zijn waar body positivity centraal staat? Dat wij keihard werken aan het restylen en vernieuwen van onze winkels en branding? MS Mode is een ‘brand with an attitude’ en we hebben ambitieuze plannen. Daarom zijn we op zoek naar een Merchandise Planner.


Als internationaal modemerk hebben we 200 winkels in Europa. MS Mode stores zijn te vinden in wereldsteden als Amsterdam, Barcelona, Madrid, Brussel en Parijs. Daarnaast staan we in onze webshop altijd voor onze klant klaar. MS Mode is onderdeel van Cool Investments. We delen ons hoofdkantoor in Diemen met ons zusje America Today.


Merchandise Planner bij MS Mode
Als Merchandise Planner ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en optimaliseren van strategieën met betrekking tot voorraadbeheer. Je speelt een sleutelrol bij het maximaliseren van omzet, winstgevendheid en klanttevredenheid door nauwkeurige planning en analyse van voorraadniveaus en verkoopprestaties. Jouw energie stijgt flink bij het maken van analyses om de omzet en marge te verhogen. Collega’s van onder andere Buying, Stock Planning en Sales weet jij te overtuigen op basis van de resultaten van jouw analyses. Want samen ga je voor succes.

Wat ga je doen?
In deze afwisselende rol zorg je voor het opstellen en bewaken van de commerciële plannen op het gebied van inkoop en verkoop, alsmede de coördinatie hiervan binnen de productgroep. Als Merchandise Planner vervul je de rol van het financieel geweten voor de productgroep(en) waarvoor je verantwoordelijk bent.

In samenwerking met de betreffende Buyer ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het inkoopbudget. Daarnaast vertaal je het inkoopbudget naar de Weekly Sales en Stock Intake (WSSI) en naar een assortimentsplan, ben je verantwoordelijk voor de wekelijkse analyse van de WSSI en breng je advies uit met betrekking tot de “Open to Buy”. Je beheerst het afprijs budget en maakt promotie voorstellen.

Analyses maak je op verschillende niveaus (totaal/ stores/ seizoen/ productgroep/ artikel/ maat) om de omzet, marge en het voorraadniveau te optimaliseren. Jouw doel als Merchandise Planner is de financiële bijdrage van de productgroep zo hoog mogelijk te laten zijn en het voorraadniveau volledig beheersbaar te maken. Je geeft advies gebaseerd op jouw analyses en inzichten als het gaat om de huidige collectie, inkoop van volgend seizoen en strategie voor volgend jaar.

Vereisten

Dit ben jij

  • Jij hebt een aantal jaren ervaring als Merchandise Planner en weet wekelijks de puzzel te maken van jouw analyses. Je bent iemand die snel kan schakelen en denkt altijd meerdere stappen vooruit;
  • Je bent bekend met de WSSI en gebruik jij dagelijks om alle info uit te halen voor jouw analyses en planningen;
  • Excel gebruik jij naast de WSSI dagelijks;
  • Je bent proactief en je bent altijd bezig met nieuwe kansen.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse is een must.

Zie jij jezelf als de nieuwe Merchandise Planner bij MS Mode?
Yes! Jij herkent je direct in dit profiel en ziet het helemaal voor je bij MS Mode! Wat nu? Je gaat naar de button "solliciteren" en stuurt je sollicitatie. Je ontvangt z.s.m. een reactie op jouw sollicitatie.

of